06-10299555
info@satokokitahara.nl

Jubileumkamp 50 jaar Scouting Satoko Kitahara

Logo 50 jaar Sat Kit

Nog 1 dag tot het jubileumkamp

Zaterdag 22 juli is het dan eindelijk zo ver, we gaan met de hele groep op kamp!!!
Alle speltakken gaan naar een kampterrein in Vinkeveen. De bevers en de welpen slapen in een clubhuis, de tenten van de scouts, explorers en stam staan ernaast. We kunnen nog niet teveel verklappen over wat we op kamp gaan doen maar we gaan in ieder geval op reis van 1963 tot en met nu.
Tijdens ons kamp proberen we de thuisblijvers zoveel mogelijk op de hoogte te houden van wat we meemaken, maar zoals je zult begrijpen is het moeilijk te voorspellen hoe lang het duurt voordat een boodschap vanuit vroegere tijden in 2013 aankomt. We kunnen dus geen garantie geven over de frequentie en tijden waarop ons nieuws zal verschijnen…..

Ook de foto’s zullen we zoveel mogelijk uploaden in ons album: http://www.flickr.com/photos/42463857@N02/sets/72157634705207418/

De welpen hebben ook nog een eigen nieuwspagina http://shantiwelpen.waarbenjij.nu/

Dag 1
Om 09:30 stond alle leiding bij Freddies Hoeve om de vrachtwagen met materiaal in te pakken. Omdat we met veel mensen waren zat hij snel vol en konden we op weg.
Bij aankomst in Vinkeveen werd alles weer uitgeladen en kwamen de scouts en explorers al snel aan om te helpen met het opbouwen van hun tenten. De partytent voor de welpen en bevers werd ook opgebouwd en om 15:00 kwamen zij ook aan.
De welpen werden ontvangen door Keet kleur en professor Plof en zijn na een aantal namenspelletjes hun slaapzaal in gaan richten. De scouts hebben heerlijk gebarbecued en de explorers hebben pitabroodjes met gyros gegeten.
‘s Avonds is er nog erg actief gedaan met slagbal bij de scouts en oudste welpen en Hollandse Leeuw bij de jongste welpen en de bevers. De explorers zijn gaan stappen in Mijdrecht.

Dag 2
Vandaag staat de dag in het teken van de jaren 60. We begonnen goed met een heerlijk ontbijt dat we van de Albert Heijn in Leidschenhage gekregen hebben.
Daarna demonstreerde Proferssor Plof zijn tijdmachine. Hier kwam Satoko Kitahara uit en na haar allemaal meiden uit het verleden van onze groep met de uniformen uit hun tijd. Ze hadden ook de oud voorzitters bij zich die de vlag uit hun tijd droegen.
In de middag zouden we naar een strandje gaan en ‘ouderwetse’ spelletjes gaan doen zoals snoephappen, spijkerpoepen en elastieken maar het was zulk warm weer…… Gelukkig zijn we bij Satoko Kitahara altijd al flexibel geweest dus dat kon vandaag ook. We hebben heerlijk gevaren, gezwommen en gezeild.
‘s Avonds was er een spannende griezeltocht voor de welpen. De dappere dames hebben samen met een paar scouts de griezels verslagen en de energiestaven teruggevonden.

Dag 3
1973, de tijd van de Flower Power. En ook de dag dat de kinderen die voor het eerst mee zijn op kamp hun kampdoop krijgen. En deze keer een hele spectaculaire, er was namelijk een opblaasbare stormbaan op het kampterrein neergezet. Alle speltakken hebben hier goed gebruik van gemaakt. Daarnaast hebben de welpen ‘s ochtends ook nog gevaren, gekanoed en gezwommen. De explorers zijn druk bezig geweest met de voorbereidingen van de Flower Power disco in de avond. En de scouts probeerden verkoeling te krijgen door bij Lingo alleen worden te gebruiken die met kerst te maken hadden. Toen dat niet hielp zijn ze gaan zwemmen en hebben daar de letterballetjes opgedoken.
Om 19:30 was de feesttent klaar en begon de Flower Power disco.
Toen de scouts net sliepen bleek Julie ontvoerd te zijn. Een monster vond het maar niks dat ze het midden in de zomer de hele dag met kerst bezig waren…… Dus Julie moest gezocht worden, in het pikdonker in een buurt met allemaal enge zombies. Gelukkig hebben ze haar gevonden en kon iedereen daarna met een gerust gevoel gaan slapen.

Dag 4
De eighties, en voor de scouts staat de dag in het teken van Carnaval.De oudste welpen hebben vanmiddag met de scouts meegedaan, ze hebben gezwommen en daarna hun leiding ‘gepimpt’ als carnavalsfiguren. Ondertussen hebben de jongste welpen en de bevers discoballen gemaakt en zijn de explorers met de oudste scouts gaan zeilen.
Bij het avondeten ging het ruilen van mensen nog even door. De scouts hadden namelijk heerlijke lasagne op het menu staan en de welpen bloemkool en spinazie. Iedereen mocht kiezen waar zij trek in had en bij die tafel aanschuiven. De explorers en de oudste welpen gingen lekker barbecuen.

Dag 5
De nineties. Vanochtend om 09:00 uur stond er een luxe dubbeldekkerbus voor de deur. Deze ging naar een pretpark dat sinds halverwege de jaren 90 in Nederland is, Walibi. De exlorers, scouts en een deel van de welpen hebben hier zoveel mogelijk achtbanen bezocht.
De rest van de welpen en de bevers ging naar het Dolfinarium waar ze genoten hebben van alle zeedieren. Maura mocht zelfs als VIP vooraan zitten bij de show van de walrussen.
Na het eten, patat met je handen, begon voor de welpen de film Free Willy. De scouts hebben kaarsen gemaakt en de explorers gingen plotten.

Dag 6
Het eerste decennium van de 21e eeuw, het tijdperk van o.a. de rap. En de scouts vieren vandaag oud en nieuw.
Vanochtend hebben de welpen zelf eten gemaakt, popcorn boven het kampvuur en smoothies. En voor bij de lunch lekkere fruitspiesjes, pizza en soep.
Er stond een lekker windje dus daar hebben de scouts gelijk gebruik van gemaakt door te gaan zeilen. De explorers zijn er met de motorboot op uitgegaan en hebben heerlijk gepicknickt op een eilandje. Daarna zijn zij ook gaan zeilen.
De scouts hebben ‘s avonds nog een oud- en nieuwspel gespeeld met onder anderen met een dienblad vol volle glazen een slalom lopen. En de welpen kregen bezoek van een paar ‘dokters’ die alle kwaaltjes op wisten te lossen.

Dag 7
Eindelijk weer terug in 2013. Vandaag stond de dag in het teken van hedendaagse spelletjes en voor de laatste keer genieten van de zwembaden. De scouts en explorers hebben hun grote tent en de bakstenten vast ingepakt en zijn ‘s avonds in het gebouw en de grote witte tent gaan slapen.
Voor het avondeten was er een gezamenlijke barbecue met heerlijk vlees en lekkere salades en daarna was het tijd voor de bonte avond. Veel kinderen hadden een leuke act ingestudeerd en zelfs de leiding trad op met een lied over de jaren 60 tot nu.

De laatste dag
Dit keer moest iedereen vroeg uit bed. De scouts en een paar explorers gingen de vletten terugslepen naar de Kaag en de grote witte tent moest nog worden afgebroken. De welpen werden om 9:30 uur opgehaald door hun ouders en daarna kon de vrachtwagen van Schuijt weer ingeladen en het clubgebouw schoongemaakt worden.

En nu zit het heel warme en vooral gezellige jublieumkamp erop.