06-10299555
info@satokokitahara.nl

Visie

Versie 28 maart 2022

Doelstelling
“Scouting Satoko Kitahara stelt zich voor de leden ten doel om samen met vriendinnen van alles te ontdekken en te doen. Door het doen van verschillende activiteiten wil scouting Satoko Kitahara meisjes, in de leeftijd vanaf 7 jaar, een plezierige beleving van hun vrije tijd bieden.”

“Scouting Satoko Kitahara stelt zich voor vrijwilligers ten doel om een plezierige, uitdagende omgeving te bieden, waar de vrijwilliger zich kan ontwikkelen en talenten kan inzetten bij het vormgeven en draaien van een programma voor de leden of het bekleden van één van de andere functies.”

Spelvisie
Scouting Satoko Kitahara volgt tijdens het organiseren van de activiteiten de spelvisie van scouting Nederland. Achter elke opkomst hangt de visie om plezier, uitdaging en afwisseling in het aanbod (programma) centraal te laten staan. De volgende kernwoorden zijn kenmerkend voor de visie van Satoko Kitahara:
● Uitdaging
● Water
● Spel
● Sociale vaardigheden
● Vriendschappen sluiten

Uitdaging
Uitdaging zoeken in alle activiteiten die we doen. We zijn hierbij zoveel mogelijk buiten en maken plezier.

Water
Als waterscoutinggroep zijn we regelmatig in de buurt van water te vinden. Zo zeilen en kanoën we veel.

Spel
Met verschillende activiteiten, zoals speurtochten, koken, knutselen, kamperen, theater, spreken we verschillende talenten van de leden aan.

Sociale vaardigheden
De leden leren vaardigheden als samenwerken, waar ze ook buiten scouting wat aan hebben.

Vriendinnen
Het hebben van plezier en het sluiten van vriendschappen komt binnen al onze programma’s terug.

Bovengenoemde kernwoorden passen bij de spelvisie van scouting Satoko Kitahara, maar ook bij de visie op vrijwilligers. De spelvisie is geschreven op het organiseren van een programma voor de leden, maar kan ook gelezen worden vanuit de vrijwilliger.