06-10299555
info@satokokitahara.nl

Scouting Satoko Kitahara

Wat is scouting?

Laat je uitdagen! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Heb jij zin om nieuwe ervaringen op te doen, je grenzen te verleggen of misschien zelfs wel een expeditie naar het buitenland te maken? Of vind je het gewoon super leuk om samen met je vriendinnetjes lekker buiten te spelen? Dan is Scouting echt wat voor jou! Al vanaf 7 jaar ben je welkom bij Scouting Satoko Kitahara in Leidschendam of Leidschenveen.

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Als je lid wordt bij Scouting, ga je naar wekelijkse opkomsten, kun je mee op kamp en deelnemen aan allerlei lokale, landelijke of internationale evenementen.

Onze leden maken niet alleen vrienden voor het leven, maar groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. Scoutingactiviteiten zijn veel buiten in de natuur. Andere activiteiten staan in het teken van iets goeds doen voor de samenleving. Scouting draagt graag bij aan een betere wereld.

Wat is scouting Satoko Kitahara?

Scouting Satoko Kitahara is samen met vriendinnen van alles ontdekken en doen. We spelen te gekke spellen, maken kampvuren, gaan op kamp, zeilen en hebben vooral veel plezier.

Scouting Satoko Kitahara is een waterscoutinggroep voor meiden. Al sinds 1963 zorgen wij voor activiteiten voor meiden. Onze enthousiaste vrijwilligers bieden wekelijks de leukste activiteiten aan, waarbij plezier, uitdaging en afwisseling centraal staan. Jouw dochter is vanaf 7 jaar van harte welkom om met ons mee te doen.

Wat doen we allemaal?

Onze afwisselende activiteiten staan in het teken van uitdaging, waarbij we zoveel mogelijk buiten zijn en veel plezier maken. Als waterscoutinggroep zijn we regelmatig in de buurt van water te vinden. Zo zeilen of kanoën we veel. Daarnaast gaan we ook op speurtochten, kamperen we en leren de meiden hoe ze boven vuur eten kunnen maken. Maar ook knutselen, bakken of helpen op de stadsboerderij staan op het programma. En boven alles maak je vriendinnen en leer je vaardigheden zoals samenwerken, waar je ook buiten scouting wat aan hebt.

Onze scouts:

ZIJN ENTHOUSIAST

We proberen graag nieuwe activiteiten uit om nieuwe skills te leren.

ZOEKEN UITDAGING

Hoe ouder je wordt, hoe groter de uitdaging die je bij Scouting Satoko Kitahara tegenkomt. Van je eigen groentetuin onderhouden, tot stratego in het bos en meedoen aan een zeilwedstrijd.

HEBBEN PLEZIER

Plezier staat voorop. Op scouting maak je vrienden voor het leven, en we hebben veel lol met elkaar. 

ZIJN DIVERS

Of je nu 7 of 70 jaar oud bent, er is voor iedereen plek bij Scouting. Officieel stopt het als jeugdlid bij 21 jaar, maar als vrijwilliger kun je ook ver daarna je lol nog op!

ZIJN BUITENMENSEN

We vinden het heerlijk om buiten te zijn. Speurtochten, zeilen, kanoën, kampvuur maken, kamperen, niks is te gek!

Onze speltakken:

Leidschenveen

Leidschendam

Leuke weetjes

Over Satoko Kitahara

Laatst aangepast: februari 2023

Acties en events 

Bonbon actie
Een leiding van een andere scoutinggroep is chocolatier en maakt handgemaakte bonbons. De bonbons zijn bedoeld als leuk kerstpresentje of -traktatie voor vrienden/ familie/ collega’s/ kennissen/ etc.

Jaarlijks bestellen in oktober – uitgifte van de bonbons in december

Tuinaarde actie
Jaarlijks gaan we in maart diverse wijken langs met kwalitatief zeer goede tuinaarde. De tuinaarde wordt verkocht in zakken van 40 liter, in alle wijken van Leidschendam en Leidschenveen.

Jaarlijks – bezorging in maart

Goed om te weten: 

Ooievaarspas
Heeft u een Ooievaarspas? Meld dit dan bij inschrijving. Uw dochter krijgt dan korting op het lidmaatschapsgeld en korting op het kampgeld.

Verklaring Omtrent het Gedrag
Alle kaderleden hebben verplicht een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is één van de maatregelen die Scouting Nederland getroffen heeft om binnen de organisatie een veilige omgeving voor kinderen te bieden. Meer informatie over een VOG vind je HIER.

Meer weten? Of gratis meedoen?

Scouting kan je het beste ervaren door het te doen! Geïnteresseerd of wil je meer informatie ontvangen?
Neem contact met ons op!