06-10299555
info@satokokitahara.nl

Loodsen 18 – 21 jaar

Elke week een nieuwe uitdaging!

Ook als je tussen de 18 en 21 jaar bent, ben je van harte welkom bij onze scouting. Onze Loodsen zijn een hechte groep die zich vooral bezighouden met zeilen, borrelen, spelletjes spelen, films kijken, koken en bakken. Een leuk feitje: bij Scouting Nederland heet deze speltak Roverscouts. Wij kiezen echter voor de naam ‘Loodsen’, omdat de Scouting Satoko Kitahara een waterscoutinggroep is.

De Loodsen zijn de eerste groep zonder begeleiding. Daarnaast helpen de Loodsen af en toe bij de andere speltakken, zoals bij het zeilen. Zo ontwikkel je ook je leiderschapsvaardigheden.

In het kort

Ben je tussen de 18 en 21 jaar oud? Hou je van zeilen, kamperen, spellen spelen, koken, bakken en DIY? Kom dan bij de Loodsen van de Satkit, daar kun je het volgende verwachten: 

  • Zelf bepalen wat je doet
  • Gezelligheid
  • Actief buiten- én binnen
  • Kampen in het buitenland
  • Groeiende zelfstandigheid in wat je leert en doet

Zelfstandigheid ten top

De Loodsen maken aan het begin van elk jaar een planning en verzorgen de opkomsten volledig zelf. De Loodsen zijn dus helemaal vrij om te doen wat ze zelf willen. Alles is mogelijk! 

20150220 Explorers botenonderhoud 1

Doe met ons mee!

De Loodsen draaien op vrijdagavond van 20:00-22:00 uur in Leidschendam.

Ze hebben het overleefd

Kampen en weekenden

Net zoals alle andere speltakken van de SatKit gaan deze meiden ook jaarlijks op kamp. De meiden beslissen elk jaar zelf waar ze naartoe gaan en wat ze daar gaan doen. Enkele voorbeelden; op vakantie in een Glamping op de Vinkeveense Plassen of een vakantie in het zonnige Frankrijk!

Dit is ook zo bij weekenden. De meiden besluiten zelf waar ze naartoe gaan. Dit kan dus een zeilweekendje op de Kaag zijn, of een weekendje aan de andere kant van het land. Ze kunnen alles zelf bepalen. 

Verder met Scouting

Na de Loodsen kun je ervoor kiezen om door te gaan als Plusscout (21+) of als leiding. Je kunt ook de Plusscouts en het zijn van leiding combineren. In beide keuzes kun je jezelf verder ontwikkelen als zelfstandige leider.

Een keer meedoen?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een keer langskomen op vrijdagavond om bij de Loodsen mee te doen? Meld je aan voor een kennismaking via de onderstaande knop.