06-10299555
info@satokokitahara.nl

Explorers 14 – 18 jaar

 

 

 

 

 

 

 

Algemeen
Explorers zijn meisjes van 14 tot 18 jaar. Bij de Explorers kun je aan de slag gaan, handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting. Explorers hebben het zelf voor ’t zeggen; ze maken samen plannen en bepalen hun eigen avontuur. Daarom is geen dag hetzelfde. Dat kan variëren van zelf theater maken tot theaterbezoek, van zeilen tot zingen, van kanovaren op het locale riviertje tot afzien op de Ourthe…Zeilen, kanovaren, primitief kamperen, dagje strand en lekker stappen in dezelfde vakantie. Samen met een groep in Zuid-Afrika een milieuproject opzetten via Internet. In principe is niets onmogelijk.

Opkomst
De explorers draaien op vrijdagavond van 20:00 -22:00 uur in Leidschendam.

Kamp / Weekenden
Explorers gaan één keer per jaar op kamp. Ze kiezen zelf waar ze heen gaan, de ene keer is het met de boten naar een plek aan het water, waar lekker gezeild en gezwommen kan worden. En de andere keer gaan ze naar het buitenland.
Ze kamperen meestal op een stukje land in tenten ener wordt van alles gedaan zoals hikes op het land of water, kampvuur houden, gezamenlijk koken, stadjes bezoeken enz.
Bij de explorers kun je regelmatig op weekend. Er worden ongeveer 6 weekenden per jaar georganiseerd. Deze zijn op de Kaag of samen met een andere groep in het bos of hun clubhuis.


Contributie
€ 20,00 per maand exclusief kampgeld

Begeleiders
Locatie Freddies Hoeve
Van Ruysdaellaan 97
2264 TA Leidschendam

  • Stephan Aarts
  • Nizette Couzy