06-10299555
info@satokokitahara.nl

Explorers 14 – 18 jaar

Elke week een nieuwe uitdaging!

Explorers zijn meisjes van 14 tot 18 jaar. Bij de Explorers kun je aan de slag gaan, handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting. Explorers hebben het zelf voor ’t zeggen; ze maken samen plannen en bepalen hun eigen avontuur. Daarom is geen dag hetzelfde. Dat kan variëren van zelf theater maken tot theaterbezoek, van zeilen tot zingen, van kanovaren op het lokale riviertje tot afzien op de Ourthe… Primitief kamperen, dagje strand en lekker stappen in dezelfde vakantie. Samen met een groep in Zuid-Afrika een milieuproject opzetten via internet. In principe is niets onmogelijk. Ze regelen alles zelf, met meerderjarige begeleiding die actief meedoet in het programma en helpt als een plan dreigt te stranden.

 

In het kort

Wanneer je 15 jaar bent geworden, zit je niet meer te wachten op een leiding die je handje vasthoudt. Daarom doe je bij de Explorers waar je zelf zin in hebt. De begeleiding is er om met je mee te denken (en ervoor te zorgen dat de boel niet gigantisch uit de hand loopt natuurlijk). Zit je bij de Explorers, dan kun je het volgende verwachten:

  • Zelf bepalen wat je doet
  • Je grenzen verleggen
  • Actieve kampen in het buitenland
  • Afwisselende en uitdagende activiteiten
  • Knettergekke gezelligheid

Zelfstandigheid ten top

De Explorers maken aan het begin van elk jaar een planning en verzorgen de opkomsten in groepjes. We organiseren de opkomst van het begin tot het einde. De Explorers zijn dus helemaal vrij om te doen wat ze zelf willen. Zo wordt er gekookt op houtvuur, droppings gedaan en veel meer. Er zijn ook minder actieve opkomsten, zoals filmavonden. Alles is mogelijk! Een paar voorbeelden van onze activiteiten: karaoke, levend stratego, zeilend naar de McDonalds, op kamp naar Oostenrijk, cupcakes bakken, Ik hou van Holland of een filmmarathon.

44026005612_ee675698c8_o

Doe met ons mee!

De Explorers draaien op vrijdagavond van 20:00 -22:00 uur in Leidschendam. Er zijn nog plekken vrij voor deze groep.

42265391330_0a9a85ddb6_o

Kamp en weekenden

Explorers gaan één keer per jaar op kamp. Ze kiezen zelf waar ze heen gaan, de ene keer is het met de boten naar een plek aan het water, waar lekker gezeild en gezwommen kan worden. En de andere keer gaan ze naar het buitenland.
Ze kamperen meestal op een stukje land in tenten en er wordt van alles gedaan zoals hikes op het land of water, kampvuur houden, gezamenlijk koken, stadjes bezoeken enz.


Bij de Explorers kun je regelmatig op weekend. Er worden ongeveer 6 weekenden per jaar georganiseerd. Deze zijn op de Kaag of samen met een andere groep in het bos of hun clubhuis.

Verder met Scouting

Na de Explorers kun je er voor kiezen om door te gaan bij de Loodsen (18-21 jaar) of als leiding. Je kunt ook de Loodsen en het zijn van leiding combineren. In beide keuzes kun je jezelf verder ontwikkelen als zelfstandige leider.

Een keer meedoen?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een keer langskomen op vrijdagavond om bij de Explorers mee te doen? Meld je aan voor een kennismaking via de onderstaande knop of neem vooraf even contact op met de leiding van de Explorers.