06-10299555
info@satokokitahara.nl

Scouts 11 – 14 jaar

Elke week een nieuwe uitdaging!

De kinderen van 12-14 jaar noemen we Scouts, te herkennen aan hun blauwe scoutfit blouse of roze trui. Zij komen iedere vrijdagavond bij elkaar om te knutselen, spellen te spelen, speurtochten uit te zetten of te lopen, quizzen te doen en vooral veel lol te maken. Als je van water houdt, avontuurlijk bent, altijd gezelligheid zoekt en graag kampeert, dan is dit iets voor jou!


Scouts varen in Lelievletten op de Kaag. Daar houden zij in het zomerseizoen hun weekenden en leren ze kanoën, roeien, wrikken en zeilen. In de winter knappen ze de boten op. Ze werken dan in de botenloods en gaan met schuurmachines en verfkwasten aan de gang om de boten weer netjes te krijgen voor het volgende seizoen.

In het kort

Ben je tussen de 12 en 14 jaar oud? Hou je van spellen spelen, een vuurtje stoken, lol maken, kamperen, zeilen en avonturen beleven? Kom dan bij de Scouts van de Satkit! Daar kun je het volgende verwachten: 

  • Wedstrijdelementen in speelse competitieve sferen
  • Een hechte samenwerking met je medescouts
  • Knettergekke gezelligheid
  • Actief buiten- én binnenspelen
  • Groeiende zelfstandigheid in wat je leert en doet

Op je eigen ontdekkingsreis?

Je ontdekt jezelf, nieuwe avonturen en je medescouts. Bij de Scouts wordt de zelfstandigheid van de kinderen gestimuleerd. Er is veel aandacht voor onderling samenwerken, kennis delen met elkaar, leren zeilen, en andere nieuwe scoutstechnieken. 

d71528f3-3a77-49e2-b513-d3d6f95b919b

Doe met ons mee!

De Scouts draaien op vrijdagavond tussen 19 en 21 uur in Leidschendam. Er is momenteel een wachtlijst voor deze groep.

WhatsApp Image 2023-10-10 at 20.25.34 (4)

Kamp en weekenden

De Scouts gaan één keer per jaar een week op kamp. Ze gaan dan met de boten naar een plek aan het water, waar je lekker kan roeien, zeilen en zwemmen. Ze kamperen op een stukje land in tenten. 

Tijdens het zomerkamp beleven we de meest gave avonturen. Koken op kampvuur, zelf speurtochten uitzetten, een ruilspel in het donker, pijl en boogschieten, een obstakelbaan, je kunt het zo gek niet bedenken.

Door het jaar heen kamperen de Scouts ook regelmatig. Dit is bijna altijd op de Kaag, waar ook de zeilboten liggen. Daar maken we een kampvuur, spelen we een spelletje, eten we marshmallows en gaan we de volgende dag zeilen. 

Doorgroeien?

Na de Scouts ga je naar de Explorers (15 tot 18 jaar). De Explorers komen bijeen op vrijdagavond, en in de zomer ga je zeilen op zaterdag of zondag. Vanaf deze leeftijd organiseer je zelf de opkomsten, bedenk je spellen voor elkaar en help je af en toe bij de jongere speltakken. Ook haal je zeildiploma’s zodat je zelfstandig mag zeilen en ga je misschien wel op kamp naar het buitenland. 

Agenda

Bij de Scouts gebruiken we de Scouting NL app. Registreer met je e-mailadres om toegang te krijgen.

In de app zit de agenda, we willen je vragen via de APP je af te melden voor de activiteiten. Zo heeft de leiding op een centrale plek een overzicht.

Meer informatie over de Scoutingapp is te vinden op www.scouting.nl/app

Download iPhone app

Download Android app


01 03 24
19:00 – 21:00
opkomst op Freddies Hoeve
van Ruysdaellaan 97, Leidschendam
08 03 24
19:00 – 21:00
opkomst op Freddies Hoeve
van Ruysdaellaan 97, Leidschendam
15 03 24
19:00 – 21:00
opkomst op Freddies Hoeve
van Ruysdaellaan 97, Leidschendam
22 03 24
19:00 – 21:00
opkomst op Freddies Hoeve
van Ruysdaellaan 97, Leidschendam
Tijdzone: Europe/Amsterdam

Een keer meedoen?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een keer langskomen op vrijdagavond om bij de Scouts mee te doen? Meld je aan voor een kennismaking via de onderstaande knop of neem vooraf even contact op met de leiding van de Scouts.