Leidschenveen

Welpen zijn meisjes vanaf 7 jaar. Het speltakverhaal bij de welpen is het Jungleboek. In de jungle beleven de welpen allerlei avonturen met Mowgli en Shanti. Andere bewoners van de jungle zijn o.a. Baloe, de beer en Bagheera, de panter. Activiteiten die de welpen ondernemen, zijn o.a.: speurtochten, knutselen, toneel, spelletjes, balspelen, muziek maken, insignes behalen, etc. Daarnaast varen de welpen van de Satoko Kitahara geregeld met kano’s in de sloten.

Opkomst

De welpen draaien op zaterdag in Leidschenveen op stadsboerderij Landzigt van 10:00-12:00 uur.

Kamp

De welpen gaan één keer per jaar een week op kamp. Dan kamperen ze in een blokhut of op een boerderij. Zo’n kamp is altijd heel spannend. De welpen worden te hulp geroepen als er iets kwijt is, of als er hele vreemde dingen gebeuren.

Weekenden

Ongeveer twee keer paar jaar gaan de Welpen een nachtje weg.

Contributie

Welpen € 15,00 per maand exclusief kampgeld

Leiding Welpen
Locatie Stadsboerderij Landzigt
Aristoteleslaan 143 (Leidschenveen)
2493 ZN  Den Haag

  • Mireille van der Heiden
  • Nicolet Verbeek
  • Patrycja vd Voort
  • Vera de Wilde
  • Natascha van der Heiden (flex)

Extra informatie

https://www.scouting.nl/welpen

Bekijk hieronder het programma van de Welpen Leidschenveen:

Scouts zijn meisjes van 11 tot en met 13 jaar. Als je van water houdt, avontuurlijk bent, altijd gezelligheid opzoekt en graag kampeert, dan is dit iets voor jou.
Scouts varen in Lelievletten op de Kaag. Daar houden zij in het zomerseizoen hun weekenden en leren ze kanoën, hikes lopen, roeien, wrikken en zeilen. In de winter knappen ze de boten op. 
En er zijn ook veel andere opkomsten waar de Scouts allerlei andere dingen doen. Zo leren ze de theorie van het zeilen, EHBO, knutselen, spelen, speurtochten, quizzen enz.

Opkomst

De Scouts draaien op vrijdagavond in Leidschenveen (van 19:00 – 20:45 uur).

Kamp

De Scouts gaan één keer per jaar op kamp. Ze gaan dan met de boten naar een plek aan het water, waar je lekker kan roeien, zeilen en zwemmen. Ze kamperen op een stukje land in tenten. Er wordt van alles gedaan zoals tochten varen, kampvuur houden, gezamenlijk koken, stadjes bezoeken enz.

Weekenden

Bij de Scouts ga je regelmatig op weekend. De meeste weekenden in de zomer zijn op het zeeverkennerseiland op de Kaag maar een enkele keer wordt een accommodatie bij een andere groep gehuurd.

Contributie

Scouts € 20,00 per maand exclusief kampgeld

Leiding Scouts
Locatie Stadsboerderij Landzigt
Aristoteleslaan 143 (Leidschenveen)
2493 ZN  Den Haag

  • Joey Wenteler
  • Karlijn Tielemans
  • Tessa van Oosten

Extra informatie

https://www.scouting.nl/scouts

Bekijk hieronder het programma van de Scouts Leidschenveen: