Scouts 11 – 14 jaar

Algemeen

Scouts zijn meisjes van 11 tot 14  jaar. Als je van water houdt, avontuurlijk bent, altijd gezelligheid opzoekt en graag kampeert, dan is dit iets voor jou.
Scouts varen in Lelievletten op de Kaag. Daar houden zij in het zomerseizoen hun weekenden en leren ze kanoën, hikes lopen, roeien, wrikken en zeilen. In de winter knappen ze de boten op. Ze werken dan in de botenloods en gaan met schuurmachines en verfkwasten aan de gang om de boten weer netjes te krijgen voor het volgende seizoen.
En er zijn ook veel andere opkomsten waar de Scouts allerlei andere dingen doen. Zo leren ze de theorie van het zeilen, EHBO, knutselen, spelen, speurtochten, quizzen enz.

Opkomst

De Scouts draaien op vrijdagavond in Leidschendam (van 19:00-21:00 uur) en in Leidschenveen (van 19:00 – 20:45 uur).

Kamp

De Scouts gaan één keer per jaar op kamp. Ze gaan dan met de boten naar een plek aan het water, waar je lekker kan roeien, zeilen en zwemmen. Ze kamperen op een stukje land in tenten. Er wordt van alles gedaan zoals tochten varen, kampvuur houden, gezamenlijk koken, stadjes bezoeken enz.

Weekenden

Bij de Scouts ga je regelmatig op weekend. De meeste weekenden in de zomer zijn op het zeeverkennerseiland op de Kaag maar een enkele keer wordt een accommodatie bij een andere groep gehuurd.

Contributie

€ 20,00 per maand exclusief kampgeld

Leiding Leidschendam
Locatie Freddies Hoeve
Van Ruysdaellaan 97
2264 TA Leidschendam

Monica Turk
Tiffany de Jager

Leiding Leidschenveen
Locatie Stadsboerderij Landzigt
Aristoteleslaan 143 (Leidschenveen)
2493 ZN  Den Haag

Joey Wenteler
Karlijn Tielemans
Tessa van Oosten

Bekijk hieronder het programma van de Scouts Leidschendam:

Bekijk hieronder het programma van de Scouts Leidschenveen:

Foto albums